ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Πολιτική Απορρήτου - Cookies

1. Ποιος είναι ο σκοπός της παρούσας Πολιτικής;

Η παρούσα Πολιτική έχει σκοπό να πληροφορήσει για τον τρόπο με τον οποίο τα προσωπικά δεδομένα των πελατών και των χρηστών της ιστοσελίδας της Εταιρίας συλλέγονται, αποθηκεύονται, χρησιμοποιούνται και τυχόν διαβιβάζονται, τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει η Εταιρία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τους λόγους και το χρονικό διάστημα που αυτά αποθηκεύονται, αλλά και για το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται. Αφορά δε, κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε προσωπικά δεδομένα ή σε σύνολα προσωπικών δεδομένων, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Η Εταιρία διατηρεί μονομερώς το δικαίωμα να επικαιροποιεί, τροποποιεί, προσθέτει, μεταβάλλει τις υπηρεσίες της και την παρούσα Πολιτική, ανά διαστήματα, οποτεδήποτε κρίνει τούτο αναγκαίο, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, πάντα εντός του εκάστοτε ισχύοντος νομικού πλαισίου και σύμφωνα με τυχόν μεταβολές στην κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η Εταιρία ενθαρρύνει κάθε ενδιαφερόμενο να ελέγχει την παρούσα Πολιτική ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ενημερώνεται για τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί.

2. Τί είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αφορά σε συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο ή πρόσωπο η ταυτότητα του οποίου μπορεί να εξακριβωθεί (πχ όνομα, αριθμός ταυτότητας, διεύθυνση κτλ). Η Εταιρία δε θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, στο μέτρο που επιτρέπεται ή απαιτείται από το νόμο, ή/και από σύμβαση που συνάψατε με την εταιρία, ή/ και από δικαστικές αποφάσεις ή εισαγγελικές παραγγελίες/διατάξεις.

3. Με ποιον τρόπο συλλέγονται τα προσωπικά δεδομένα;

Τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται με τους εξής τρόπους:

(α) μας τα παρέχετε εσείς: όταν απευθύνεστε στην Εταιρία προκειμένου να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχουμε, όταν απευθύνεστε στην Εταιρία προκειμένου να λάβετε υπηρεσίες εκπαίδευσης από την εταιρία μας και συμβάλλεστε με την εταιρία για τον σκοπό αυτό, όταν συμμετέχετε σε κάποια εκδήλωση της Εταιρίας, όταν υποβάλλετε αίτηση εργασίας στην Εταιρία, όταν συμπληρώνετε ηλεκτρονικές φόρμες ή αποστέλλετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (“e-mail”), με σκοπό να πληροφορηθείτε (newsletter) ή να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Εταιρίας http://www.paster.gr . Επιπλέον μας τα παρέχετε εσείς όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή ταχυδρομείου, για παράδειγμα, όταν έρχεστε σε επαφή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας, θα σας ζητηθεί να μας παρέχετε τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως όνομα, διεύθυνση email κλπ. Επιπλέον, οι κλήσεις σας προς το τηλεφωνικό μας κέντρο ενδεχομένως να καταγράφονται, γεγονός για το οποίο αν συμβαίνει, θα ενημερώνεστε κατά την έναρξη της τηλεφωνικής κλήσης.

(β) αυτόματα μέσω του προγράμματος περιήγησης (“browser”) ή της κινητής συσκευής (λ.χ. κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ κλπ) που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας στην Ιστοσελίδα.

(γ) μας τα παρέχει κάποιος τρίτος συνεργάτης μας, αφού έχετε δώσει τη συναίνεσή σας (π.χ. συνεργαζόμενη επιχείρηση κλπ )

Κατά την εγγραφή σας σε υπηρεσία που παρέχεται από την ανωτέρω ιστοσελίδα της Εταιρίας μας, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε κάποια πεδία, καθώς επίσης ενδέχεται να επιλέξετε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Σε περιπτώσεις όπου απαιτείται η συγκατάθεσή σας για τη συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων, όπως για τη λήψη ενημερωτικού δελτίου (“newsletter”) σε τακτική βάση, αυτή ζητείται ρητώς από εσάς και έχετε δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να την αποσύρετε.

4. Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγονται?

Συνοπτικά, τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται και υφίστανται περαιτέρω επεξεργασία περιλαμβάνουν:

- το όνομά, τη διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης και γενικότερα τα στοιχεία επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του αριθμού τηλεφώνου), ΑΜΑ, ΑΜΚΑ, ιδιότητα (πχ φοιτητής, εργαζόμενος, γονέας-κηδεμόνας), επίπεδο σπουδών, διαβατήριο άδεια παραμονής (σε περίπτωση αλλοδαπών)

- το ΑΦΜ και την αρμόδια Δ.Ο.Υ, πληροφορίες που μας δίνετε για την πληρωμή μας, όταν πρόκειται να συμβληθείτε με την Εταιρία για παροχή υπηρεσιών

- ημερομηνία γέννησης, φύλο, άδεια οδήγησης, λοιπά στοιχεία βιογραφικού όταν πρόκειται να αιτηθείτε για θέση εργασίας στην Εταιρία

- άλλες πληροφορίες που προέρχονται από τη χρήση ιστοσελίδας και άλλων ψηφιακών πλατφορμών που χρησιμοποιούμε με σκοπό την ενημέρωσή σας, σχετικά με τις ακόλουθες υπηρεσίες και προϊόντα, που παρέχει η Εταιρία μέσω της ιστοσελίδας της ή/ και την εγγραφή σας σε μία ή περισσότερες από αυτές:

  • Λήψη ενημερωτικού δελτίου (“newsletter”) σε τακτική βάση.
  • Λήψη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή αλληλογραφίας ανακοινώσεων/ ειδήσεων.
  • Υποβολή ερωτημάτων που συνδέονται με τα προϊόντα ή /και τις υπηρεσίες μας.

Πέραν των ανωτέρω δεδομένων που εσείς αυτοβούλως παρέχετε στην Εταιρία, ενδέχεται να συλλέγονται τεχνικές πληροφορίες, που αποτελούν προσωπικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα η διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (“Ιnternet Ρrotocol address”, ΙΡ) της συσκευής σας [π.χ. ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής (“laptop”), υπολογιστής ταμπλέτα (“tablet”), έξυπνο κινητό τηλέφωνο (“smartphone”)]. Οι τεχνικές αυτές πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την ομαλή λειτουργία και απόδοση των ιστοσελίδων και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, και δεν αποθηκεύονται μόνιμα στις υποδομές της Εταιρίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (“cookies”, “internet tags” κ.α.) παρατίθενται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρίας (βλ. κατωτέρω υπό κεφάλαιο 10).

Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες με άλλους τρόπους, για τους οποίους θα σας παρέχουμε συγκεκριμένη ειδοποίηση κατά τη στιγμή της συλλογής τους. Οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι απαραίτητες για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω.

5. Από ποιες αρχές διέπεται η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από την Εταιρία;

Η Εταιρία επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με τρόπο θεμιτό και νόμιμο για σαφώς καθορισμένους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική. Τα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργάζεται η Εταιρία περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα για την επίτευξη των σκοπών αυτών, είναι ακριβή και επίκαιρα, τηρούνται για χρονικό διάστημα που καθορίζεται από τους σκοπούς της επεξεργασίας, προστατεύονται από επαρκή μέτρα ασφαλείας και δεν διαβιβάζονται σε χώρες που δεν εξασφαλίζουν ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας.

6. Ποιος συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα και για ποιον σκοπό? Διαβιβάζονται σε τρίτους;

Η Εταιρία θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες, που παρέχετε για τους παραπάνω σκοπούς εάν:

• Είναι απαραίτητο για τη σύναψη σύμβασης στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος (π.χ., για να επεξεργαστούμε την πληρωμή σας και να εκτελέσουμε την υπηρεσία που έχετε αιτηθεί από την Εταιρία), ή αν

• Έχουμε λάβει τη συγκατάθεσή σας (λ.χ. για πληροφόρησή σας), ή αν

• Έχουμε νόμιμο συμφέρον να το πράξουμε (συμπεριλαμβανομένου νόμιμου συμφέροντος για την εκτέλεση δραστηριοτήτων μάρκετινγκ, ερευνητικών δραστηριοτήτων, αναλύσεων δεδομένων και εσωτερικών λειτουργιών διοίκησης, επεξεργασίας και επιβολής νομικών απαιτήσεων και διεξαγωγής των εργασιών μας σύμφωνα με όλους τους ισχύοντες νόμους και τις πολιτικές μας).

Τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία από τους εξουσιοδοτημένους ανά υπηρεσία υπαλλήλους της Εταιρίας, για τους σκοπούς και μόνο της παροχής της εκάστοτε υπηρεσίας ή/ και της εκτέλεσης σύμβασης. Ενδεχομένως να διαβιβάζονται, μόνο σε εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη που δεσμεύονται στην τήρηση εμπιστευτικότητας, όταν αυτά απαιτείται να έχουν πρόσβαση στο πλαίσιο παροχής των εν λόγω υπηρεσιών ή/και της εκτέλεσης της σύμβασης (π.χ. εξωτερικός λογιστής, συνεργαζόμενες εταιρίες για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών, πάροχος φιλοξενίας server κλπ).

Μετά από εντολή σας ή τη ρητή συγκατάθεση σας, τα προσωπικά σας δεδομένα δύνανται να διαβιβαστούν σε τρίτους ή /και συνεργαζόμενες με την Εταιρία επιχειρήσεις .

Η Εταιρία δεσμεύεται ρητά ότι δεν θα εμπορευθεί τα προσωπικά σας δεδομένα διαθέτοντάς τα προς πώληση/ενοικίαση, δίνοντάς τα, μεταφέροντας /δημοσιοποιώντας ή κοινοποιώντας τα σε τρίτους ή να τα χρησιμοποιήσει με άλλον τρόπο και για άλλους σκοπούς που δύνανται να διακινδυνεύσουν την ιδιωτικότητα, τα δικαιώματα ή τις ελευθερίες σας, εκτός αν επιβάλλεται από το νόμο, δικαστική απόφαση/εντολή, διοικητική πράξη ή αν αποτελεί συμβατική υποχρέωση απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρίας (και της ιστοσελίδας της) και την πραγματοποίηση των λειτουργιών τους.

Τα δεδομένα σας θα διαβιβαστούν βάσει του υπ’ αριθμόν 5954/2014 Κανονισμού Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και ενδεχομένως σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. με τα οποία η Εταιρεία συνεργάζεται και στα οποία οι σπουδαστές πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση.

Ενδέχεται επιπλέον, τα προσωπικά δεδομένα να διαβιβαστούν σε συνεργάτες, ή σε τρίτους, συμμορφούμενους με τους όρους της παρούσας Πολιτικής και δεσμευόμενους στην τήρηση εμπιστευτικότητας, οι οποίοι ενεργούν εκ μέρους του Εταιρίας για περαιτέρω επεξεργασία με σκοπό την παροχή υπηρεσιών, την αξιολόγηση και την βελτίωση της λειτουργικότητας της ιστοσελίδας, σκοπούς μάρκετινγκ, διαχείρισης δεδομένων και τεχνικής υποστήριξης, μόνο, αφότου ενημερωθεί ο χρήστης εκ των προτέρων και ληφθεί η συγκατάθεσή του. α στοιχεία σας θα υποβληθούν σε επεξεργασία από το ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας.

Οι εν λόγω τρίτοι έχουν δεσμευτεί συμβατικά με τον Εταιρία, ότι θα χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά δεδομένα μόνο για τους παραπάνω λόγους, και δεν θα διαβιβάσουν τις προσωπικές πληροφορίες σε τρίτα μέρη, καθώς και δεν θα τις κοινοποιήσουν σε τρίτους εκτός αν το επιβάλλει ο νόμος.

Όπως αναλύεται, εκτενώς κατωτέρω στο κεφάλαιο 10, οι τρίτοι φορείς – εκτελούντες την επεξεργασία ή από κοινού υπεύθυνοι επεξεργασίας – στους οποίους ενδέχεται να μεταβιβάζονται κάποια – ανά περίσταση – προσωπικά δεδομένα σας είναι:

- Η εταιρία hosting 3ds (www.3ds.gr)

-google

<... & Instagram

- youtube

-Twitter

7. Για πόσο χρόνο τηρούνται τα προσωπικά μου δεδομένα;

Τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται για όσο χρόνο απαιτείται από τη φύση της παρεχόμενης από την Εταιρία υπηρεσίας και τη μεταξύ μας σύμβαση, που οι ίδιοι έχετε επιλέξει και επιπρόσθετα, για όσο χρόνο καθορίζει η σχετική Νομοθεσία.

Η Εταιρία δεν διατηρεί τα δεδομένα σας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση εκάστοτε σκοπού για τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για να καθοριστεί το κατάλληλο χρονικό διάστημα διατήρησης, η Εταιρία λαμβάνει υπ' όψη την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους τα επεξεργάζεται και τη δυνατότητα να πετύχει τους σκοπούς αυτούς με άλλα μέσα.

Επίσης, η Εταιρία λαμβάνει υπ' όψη τα χρονικά διαστήματα για τα οποία ίσως χρειαστεί να διατηρήσει προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσει τις νομικές της υποχρεώσεις (π.χ. σε σχέση με φορολογικούς ελέγχους) ή για να ανταποκριθούμε σε καταγγελίες/ερωτήσεις και να προστατέψουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας σε περίπτωση άσκησης κάποιας αξίωσης (λ.χ. 20ετής διάρκεια βάσει 249 σε συνδ. με 904επ. ΑΚ).

Όταν δεν χρειαζόμαστε ή δεν υφίσταται πλέον νόμιμος λόγος διατήρησης τους, τα προσωπικά σας δεδομένα, διαγράφονται ή καταστρέφονται με ασφάλεια.

Επίσης, η Εταιρία λαμβάνει υπ' όψη εάν και πώς μπορεί να ελαχιστοποιήσει με την πάροδο του χρόνου τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιεί, καθώς και εάν μπορεί να τα διατηρήσει ανώνυμα ή ψευδωνυμοποιημένα, ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς ή να σας ταυτοποιήσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσει η Εταιρία χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

8. Ποια είναι τα δικαιώματά μου; Τι μπορώ να κάνω αν έχω κάποιο θέμα με την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων;

Α) Έχετε δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να μας ρωτήσετε ποια είναι τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία επεξεργαζόμαστε, για ποιους σκοπούς το κάνουμε, αν τα δίνουμε σε τρίτους και σε ποιους, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Β) Επίσης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε δωρεάν αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων μετά από αίτησή σας. Το αντίγραφο αυτό θα σας δοθεί εντός προθεσμίας ενός μήνα από την υποβολή του αιτήματός σας. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος σας και του αριθμού των αιτημάτων σας.

Γ) Άλλα δικαιώματα τα οποία έχετε βάσει της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνουν το δικαίωμα να αιτηθείτε την επικαιροποίηση ή/ και διόρθωση των δεδομένων σας, την παύση ή/και περιορισμό της επεξεργασίας τους και τη διαγραφή τους από τα συστήματα της Εταιρίας, εφόσον δεν υπάρχει άλλη εκ του νόμου υποχρέωση διατήρησής τους.

Δ) Επίσης διατηρείτε το δικαίωμα φορητότητας ή/και εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Ειδικότερα, αναφορικά με την υπηρεσία λήψης ενημερωτικού δελτίου (“newsletter”), υπάρχει η δυνατότητα απεγγραφής (“unsubscribe”) ακολουθώντας τις οδηγίες που περιλαμβάνονται σε κάθε ενημερωτικό δελτίο (“newsletter”), ώστε να σταματήσει η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με την υπηρεσία αυτή, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας, που έλαβε χώρα μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης.

Κάθε αίτημα που υποβάλλεται θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης και να παρέχονται οι απαιτούμενες πληροφορίες (π.χ. τα δεδομένα που χρειάζονται διόρθωση), όπως περιγράφονται στους όρους χρήσης της εκάστοτε υπηρεσίας ή της σύμβασης που έχετε συνάψει με την Εταιρία. H Εταιρία μπορεί να ζητήσει την παροχή πρόσθετων πληροφοριών αναγκαίων για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

H Εταιρία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα αιτήματά σας να απαντηθούν χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός μηνός από την παραλαβή τους. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Για την εν λόγω παράταση καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης θα ενημερώνεστε εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος από την Εταιρία. Εάν υποβάλλετε το αίτημα με ηλεκτρονικά μέσα, η απάντηση θα σας παρέχεται, εάν είναι δυνατόν, με ηλεκτρονικά μέσα, εκτός αν ζητήσετε κάτι διαφορετικό (πχ έγγραφη επιστολή).

Μπορείτε να ασκήσετε όλα τα ως άνω δικαιώματά σας υποβάλλοντας εγγράφως σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: data@paster.gr

Σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να απευθύνεστε στην αρμόδια Αρχή για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) ή/και να ασκείτε δικαστική προσφυγή ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης. Η διεύθυνση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι: Κηφισίας αριθμ. 1-3 Αθήνα, η ιστοσελίδα της www.dpa.gr , το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 6475000 και το φαξ 210 6475628

9. Είναι ασφαλή τα δεδομένα μου;

Η Εταιρία θεωρεί άκρως σημαντική την ιδιωτικότητα των προσώπων των οποίων επεξεργάζεται τα προσωπικά τους δεδομένα, είτε πελατών της, είτε εργαζομένων, είτε τρίτων (επισκεπτών ιστοσελίδας, υποψηφίων εργαζομένων κλπ) και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία τους, τόσο ως προς την εμπιστευτικότητα/ εχεμύθεια των πληροφοριών, όσο και ως προς την ακεραιότητά τους (να μην αλλοιωθούν, να μην καταστραφούν κατά λάθος κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρία λαμβάνει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα, σχεδιασμένα για την προστασία των πληροφοριών από απώλεια, εσφαλμένη χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη, διαστρέβλωση ή καταστροφή και φροντίζει για τη θεμιτή και νόμιμη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς και για την ασφαλή τήρησή τους σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις τόσο του ελληνικού όσο και του κοινοτικού και διεθνούς δικαίου σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διαφυλάσσοντας το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα οποιασδήποτε πληροφορίας περιέρχεται σε γνώση της. Ειδικότερα, η παρούσα Πολιτική λαμβάνει υπόψη της πλήρως τις διατάξεις και τα άρθρα του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων (“General Data Protection Regulation” – “GDPR”) και καταβάλλει συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συμμόρφωση με αυτόν και τους λοιπούς εν ισχύ κάθε φορά σχετικούς Νόμους περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών/χρηστών της ιστοσελίδας της Εταιρίας περιορίζεται στα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα που δεσμεύονται στην τήρηση εμπιστευτικότητας (εξουσιοδοτημένους εργαζομένους, παρόχους υπηρεσιών) και θεωρείται εύλογα ότι χρειάζεται να γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία για την παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες/ χρήστες των Ιστοσελίδων ή για την εκτέλεση της εργασίας τους.

10. Πώς γίνεται η συλλογή και η χρήση των προσωπικών δεδομένων μου στην Ιστοσελίδα;

Η συλλογή των προσωπικών δεδομένων στην Ιστοσελίδα της Εταιρίας γίνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Όταν ζητήσετε να πληροφορηθείτε για τις υπηρεσίες, που παρέχονται από την Εταιρία

- Όταν εγγραφείτε και ζητήσετε να λαμβάνετε ηλεκτρονική αλληλογραφία ή αλληλογραφία ανακοινώσεων/ ειδήσεων της Εταιρίας (newsletter).

- Όταν με τη θέλησή σας αποστέλλετε βιογραφικό σας σημείωμα και λοιπές πληροφορίες, προκειμένου να ανταποκριθείτε σε αναγγελία της Εταιρίας ότι αναζητά νέους εργαζόμενους .

- Όταν παρέχετε συγκεκριμένο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, κριτική ή σχόλια ως πελάτης.

- Όταν επιλέγετε να συνδεθείτε μέσω λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στο Facebook, στο Twitter, στο Instagram ή στο Google για τη δημιουργία ενός λογαριασμού ή για σύνδεση)

- Όταν συμμετέχετε σε δραστηριότητα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζεται με προωθητική ενέργεια ή καμπάνια της Εταιρίας (για παράδειγμα, όταν δηλώνετε ότι «σας αρέσει» ή κοινοποιείτε μια τέτοια ενέργεια ή με δική σας βούληση συμπληρώνετε τα στοιχεία σας προκειμένου να λάβετε ένα δώρο/έκπτωση που παρέχει η Εταιρία στα πλαίσια των προωθητικών ενεργειών της κλπ),

- Με τη χρήση μέσων συλλογής δεδομένων, όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας: Εκτός από τις προαναφερόμενες πληροφορίες που μας δίδετε οικειοθελώς, ορισμένες πληροφορίες συλλέγονται αυτόματα όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας μέσω τεχνολογιών ανίχνευσης δεδομένων που χρησιμοποιούμε κατά καιρούς, όπως τα cookies ή παρόμοιων τεχνολογιών (βλ. κατωτέρω στο επόμενο κεφάλαιο περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, αναλυτικά για cookies).

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται ανά περίπτωση περιλαμβάνουν ενδεικτικά τα εξής:

- Λήψη ενημερωτικού δελτίου (“newsletter”) σε τακτική βάση: διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (“e-mail”).

- Καταχώρηση δεδομένων πληροφόρησης: στοιχεία επικοινωνίας [διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (“e-mail”), ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λπ.].

- Όταν εσείς επιλέγετε να συνδεθείτε μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτετε: Το προφίλ σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

- Παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας και βελτίωση της λειτουργικότητας και απόδοσης των ιστοσελίδων: διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (“Ιnternet Ρrotocol address”), μοτίβα περιήγησης στις ιστοσελίδες (“browsing patterns”), πληροφορίες σχετικά με τη χρήση μιας ιστοσελίδας, ιστορικό του προγράμματος περιήγησης (“browser history”), δεδομένα γεωγραφικού προσδιορισμού (“geolocation”), στοιχεία του πρωτοκόλλου HTTP κ.α. Τα δεδομένα αυτά τηρούνται σε συγκεντρωτική μορφή ώστε να μην είναι εφικτή κατά το δυνατό η ταυτοποίηση των χρηστών.

- Με την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας, τα cookies συλλέγουν πληροφορίες από τον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών πληροφοριών, όπως: τη διεύθυνση IP (πρωτοκόλλου διαδικτύου) σας, το λειτουργικό σας σύστημα, τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας, την ιστοσελίδα παραπομπής σας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις σας για αγορές, τα προϊόντα που έχετε δει/ψάξει και τη δραστηριότητά σας στην ιστοσελίδα μας. Εάν είστε χρήστης ασύρματου δικτύου και έχετε πρόσβαση στο Internet μέσω του κινητού σας τηλεφώνου ή άλλων συσκευών, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχό σας, για να μάθετε αν συλλέγουν εκείνοι προσωπικές σας πληροφορίες.

Η προπεριγραφόμενη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων έχει σκοπό αποκλειστικά και μόνο:

- την εξατομικευμένη πληροφόρηση και παροχή υπηρεσιών,

- την παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά του χρήστη,

- τη στατιστική ανάλυση της επισκεψιμότητας και χρήσης των ιστοσελίδων της Εταιρίας,

- την ικανοποίηση των απαιτήσεων των χρηστών καθώς και την απευθείας επικοινωνία με σκοπό την ενημέρωση για νέες υπηρεσίες της Εταιρίας (εφόσον έχει παρασχεθεί η συγκατάθεση από τους χρήστες)

- την τυχόν κλήση σας σε συνέντευξη για πλήρωση θέση εργασίας, εφόσον έχετε αιτηθεί προς τούτο με την αποστολή βιογραφικού και λοιπών προσωπικών πληροφοριών προς την εταιρία .

Η περαιτέρω διαβίβαση σε τρίτους συνεργαζόμενους φορείς θα γίνεται κατόπιν αιτήματος των ιδίων των επισκεπτών/ χρηστών. Η συγκατάθεση του χρήστη ζητείται ρητά, κατόπιν ενημέρωσης για τους σκοπούς και την νομική βάση για την χρήση των προσωπικών δεδομένων και αποτελεί βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε επεξεργασία ή διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

10.1 Τι είναι τα Cookies & internet tags;

Cookies :

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης (“browser”) του υπολογιστή του επισκέπτη/ χρήστη κατά την περιήγησή του στην Ιστοσελίδα και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή. Η Ιστοσελίδα της Εταιρίας χρησιμοποιούν cookies για τους ακόλουθους σκοπούς:

- Για την ομαλή λειτουργία της Ιστοσελίδας, με την απαιτούμενη ταχύτητα.

- Για την αναγνώριση της συσκευής που χρησιμοποιείτε για την πλοήγησή σας στην Ιστοσελία, του προγράμματος περιήγησης (“browser”) ή/ και του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε, με σκοπό την παροχή εξατομικευμένης εμπειρίας πλοήγησης ή/ και χρήσης της Ιστοσελίδας της Εταιρίας.

- Για την αποθήκευση των ρυθμίσεών σας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ή μεταξύ επισκέψεων (όπως για παράδειγμα το όνομα χρήστη που έχετε δηλώσει, την γλώσσα που προτιμάτε ή την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης), έτσι ώστε να αποφύγετε να πληκτρολογήσετε ξανά ορισμένα δεδομένα.

- Για τη βελτίωση της απόδοσης ή/ και ασφάλειας της Ιστοσελίδας.

- Για την παροχή περιεχομένου βασιζόμενο στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας.

- Για την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο περιηγείστε ή/ και χρησιμοποιείτε την Ιστοσελίδα.

Η Εταιρία ΔΕΝ χρησιμοποιεί cookies στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Για συλλογή προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

- Για τη διαβίβαση των δεδομένων σας σε διαφημιστικές εταιρίες.

- Για τη διαβίβαση των δεδομένων σας σε τρίτους, χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Οι τύποι των cookies που χρησιμοποιεί η Ιστοσελίδα της Εταιρίας είναι “persistent cookies” και “session cookies”. Επίσης, ορισμένες υπηρεσίες τρίτων που είναι ενεργοποιημένες στις Ιστοσελίδες, όπως “social media buttons”, τοποθετούν δικά τους cookies στον υπολογιστή σας, τον έλεγχο των οποίων δεν έχουν οι διαχειριστές της Ιστοσελίδας της Εταιρίας.

Τα session cookies που χρησιμοποιούν η Ιστοσελίδα της Εταιρίας διαγράφονται μετά το πέρας της περιήγησής σας ή/ και μετά το κλείσιμο του προγράμματος περιήγησης “browser”. Τα persistent cookies παραμένουν στον υπολογιστή ή άλλη συσκευή σας μέχρι να τα σβήσετε, ή μέχρι το προκαθορισμένο στο cookie χρονικό διάστημα. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον διακομιστή (browser) που χρησιμοποιείτε κατά τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε είτε να σας προειδοποιεί για την χρήση cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της Ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, θα βρείτε στις ιστοσελίδες http://cookiepedia.co.uk/all-a... και http://www.allaboutcookies.org/.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τα cookies από τον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, οποτεδήποτε θελήσετε. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι με την μη αποδοχή των cookies ή κάποιων εξ αυτών, ενδέχεται κάποια από τα χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας να μην είναι πλήρως διαθέσιμα.

10.2 Πώς Μπορείτε να Απενεργοποιήσετε τη Χρήση Cookies;

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies από τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας, αναλόγως του φυλλομετρητή σας επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες, για να λάβετε γνώση για τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες.

Internet Explorer http://support.microsoft.com/kb/278835

Firefox http://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored
Chrome http://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=en
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari http://support.apple.com/kb/PH5042
Safari for iPad and iPhone http://support.apple.com/kb/HT1677

10.3 Web Beacons

Τα Web beacons (επίσης γνωστά ως Internet tags, pixel tags και clear GIFs) είναι συνήθως διαφανείς εικόνες γραφικών που τοποθετούνται σε μια ιστοσελίδα. Τα Web beacons χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα cookies προκειμένου να καταγράφουν τις ενέργειες των επισκεπτών στους διαδικτυακούς τόπους ώστε να μετρηθεί η ανταπόκριση των επισκεπτών στην Ιστοσελίδα.

Η Εταιρία διαβεβαιώνει ότι, μέσω των web beacons (“internet tags” κλπ) και των cookies, ΔΕΝ συλλέγονται ούτε αναζητούνται προσωπικές, αναγνωρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες της Ιστοσελίδας, όπως ονόματα, διευθύνσεις, ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή τηλέφωνα.

10.4 Google Analytics

Η ιστοσελίδα μας, όπως το σύνολο σχεδόν των ιστοσελίδων παγκοσμίως, χρησιμοποιεί Google Analytics, μια υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων, που προσφέρεται από την Google. Το Google Analytics χρησιμοποιεί "cookies", που είναι αρχεία σε μορφή κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας και διευκολύνουν στην ανάλυση της χρήσης που κάνετε στην ιστοσελίδα. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τα cookies σχετικά με τη χρήση σας (συμπεριλαμβανομένης της IP διεύθυνσής σας) μεταφέρονται σε ένα διακομιστή της Google στις ΗΠΑ και αποθηκεύονται εκεί. Η Google θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσει τη χρήση που κάνετε στην ιστοσελίδα, να συντάξει αναφορές για τους διαχειριστές της σχετικά με τις δραστηριότητες αυτές και να παρέχει άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη χρήση του ιστότοπου και του διαδικτύου.

Η Google μπορεί επίσης να μεταβιβάσει αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους, υπό την προϋπόθεση ότι προβλέπεται από το νόμο ή εάν τυχόν τρίτα μέρη επεξεργάζονται τα δεδομένα εκ μέρους της. Η Google δε θα συσχετίσει τη διεύθυνση IP σας με κανένα άλλο δεδομένο που κατέχει. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Google Analytics, επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά επισημαίνουμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να μην είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες της παρούσας ιστοσελίδας.

Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται από την Google, με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω και για τον ανωτέρω σκοπό. Αν δεν επιθυμείτε η Google να λαμβάνει πληροφορίες από το πρόγραμμα πλοήγησής σας, όταν επισκέπτεστε τις σελίδες, μπορείτε να εξαιρεθείτε από το Google Analytics πατώντας εδώ.

10.5 Πρόσθετες εφαρμογές Social plugins

10.5.1 Facebook & Instagram

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές 'social plugins' της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.com και Instagram.com, που λειτουργούν από την Facebook Α.Ε., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Facebook (ένα λευκό "f" σε μπλε φόντο ή το εικονίδιο "thumbs-up"), ή με τη φράση «Facebook social plug-in" και του Instagram αντίστοιχα.


Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Facebook προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Facebook λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Facebook ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Facebook ή το Instagram χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Facebook και του Instagram αντιστοίχως. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Facebook μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Facebook. Επιπλέον, αν αναπτύξετε δραστηριότητα με τα plugins, για παράδειγμα πατώντας το κουμπί ‘Like’ ή προσθέτοντας ένα σχόλιο μέσω του Facebook λογαριασμού σας, οι πληροφορίες που παρέχετε με αυτόν τον τρόπο αποστέλλονται απευθείας στο Facebook και αποθηκεύονται εκεί. Εάν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook είναι πιθανό η διεύθυνση IP σας να αναγνωριστεί και να αποθηκευτεί από το Facebook εφόσον πατήσετε πάνω στα plugins του.


Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Facebook ή το Instagram, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην πολιτική χρήσης δεδομένων του Facebook και αντίστοιχα στην Πολιτική Δεδομένων του Instagram. Αν διαθέτετε λογαριασμό στο Facebook ή το Instagram αλλά δε θέλετε το Facebook ή το Instagram να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικές με την επίσκεψή σας, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook ή το Instagram, προτού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες εφαρμογές στον περιηγητή σας, ώστε να παρεμποδίσετε την προβολή των συγκεκριμένων plugins από την ιστοσελίδα μας.

10.5.2 Google+


Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί την πρόσθετη εφαρμογή ‘Google plugins’ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Google Plus, η οποία λειτουργεί από την Google Α.Ε, με έδρα 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, HΠΑ. Το plugin της Google μπορεί να αναγνωριστεί από το σύμβολο ‘+1’. Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, η οποία εμπεριέχει ένα plugin της Google, ο περιηγητής σας θα δημιουργήσει μια απευθείας σύνδεση με τους διακομιστές της Google. Το περιεχόμενο του συμβόλου ‘+1’ θα αποσταλεί απευθείας στον περιηγητή σας και θα ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τη Google, δε συλλέγεται κανένα προσωπικό δεδομένο, εάν δεν πατήσετε το σύμβολο ‘+1’. Προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και επεξεργάζονται μόνο από τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο κοινωνικό δίκτυο Google+ την ώρα που επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ. Η Εταιρία μας δεν έχει καμία επιρροή πάνω στην συλλογή και επεξεργασία δεδομένων, για τα οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η Google.

10.5.3 Youtube

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές 'social plugins' της ιστοσελίδας διαμοιρασμού και φιλοξενίας βίντεο Youtube, που λειτουργεί από την εταιρία Youtube – θυγατρική της Google – με έδρα 901 Cherry Avenue San Bruno, California. Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Youtube, συνήθως το τυπικό σύμβολο «play» σε κόκκινο χρώμα. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Youtube προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Youtube λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Youtube ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Youtube χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Youtube. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Youtube από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Youtube μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Youtube. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Youtube, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην πολιτική απορρήτου του Youtube πατώντας εδώ.

10.5.4 Twitter

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιοιούνται πρόσθετες εφαρμογές 'social plugins' της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης twitter.com, που λειτουργούν από την Twitter Α.Ε., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Twitter (συνήθως ένα γαλάζιο πουλί), ή με τη φράση «Twitter social plug-in".

Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Twitter προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Twitter λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Twitter ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Twitter χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Twitter. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Twitter από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Twitter μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Twitter. Επιπλέον, αν αναπτύξετε δραστηριότητα με τα plugins, για παράδειγμα πατώντας το κουμπί ‘retweet’ ή προσθέτοντας ένα σχόλιο μέσω του Twitter λογαριασμού σας, οι πληροφορίες που παρέχετε με αυτόν τον τρόπο αποστέλλονται απευθείας στο Twitter και αποθηκεύονται εκεί. Εάν δεν έχετε λογαριασμό στο Twitter είναι πιθανό η διεύθυνση IP σας να αναγνωριστεί και να αποθηκευτεί από το Twitter εφόσον πατήσετε πάνω στα plugins του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Twitter, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην πολιτική χρήσης δεδομένων του Twitter. Αν διαθέτετε λογαριασμό στο Twitter αλλά δε θέλετε το Twitter να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικές με την επίσκεψή σας, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Twitter, προτού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες εφαρμογές στον περιηγητή σας, ώστε να παρεμποδίσετε την προβολή των συγκεκριμένων plugins από την ιστοσελίδα μας.

10.6 Διευθύνσεις IP και URLs

Η διεύθυνση IP είναι ένας μοναδικός εντοπιστής που χρησιμοποιούν ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές να εντοπιστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους στο Διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, μπορούμε να δούμε την διεύθυνση IP της συσκευής που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο. Την πληροφορία αυτή μπορεί να τη χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να αλλάξουμε τον τρόπο παρουσίασης της ιστοσελίδας μας ώστε να βελτιώσουμε την επίσκεψή σας. Το URL (Uniform Resource Locator / Ενιαίος Εντοπιστής Πόρων) είναι ένας μοναδικός εντοπιστής ή διεύθυνση για κάθε μέσο στο διαδίκτυο και ουσιαστικά πρόκειται για τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που επισκέπτεστε. Την πληροφορία αυτή θα τη χρησιμοποιήσουμε ώστε να δούμε ποιες σελίδες έχουν επισκεψιμότητα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πλοηγήστε στην ιστοσελίδα μας.

10.7 Ασφάλεια

Η Εταιρία αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τις σχετικές της υποχρεώσεις και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια του Χρήστη. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα του Χρήστη είναι ασφαλείς και απόρρητες. Λαμβάνουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, που εσείς έχετε επιλέξει να μας παρέχετε.

I.Μεταξύ άλλων η Εταιρία εφαρμόζει Ελεγχόμενη Πρόσβαση στα συστήματα της (servers), η δε πρόσβαση ελέγχεται από τείχος προστασίας (firewall), το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους χρήστες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της Εταιρίας.

ΙΙ. Ασφάλεια SSL:

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (websites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.

Με τη χρήση ειδικού λογισμικού το ηλεκτρονικό σύστημα της Εταιρίας αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει πριν προβεί σε επεξεργασία τους. Τα συστήματα της Εταιρίας αποστέλλουν πληροφορίες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κρυπτογράφησης. Σε όποιο σημείο των Ιστοσελίδων εισάγετε προσωπικά δεδομένα (email, διευθύνσεις, τηλέφωνα, βιογραφικά κλπ.) υπάρχει κρυπτογράφηση SSL 128-bit. Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας, ώστε αυτή να φτάσει ασφαλής στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με τη χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

11. Τι εφαρμόζεται στην Ιστοσελίδα της Εταιρίας σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών;

Η Εταιρία και η ιστοσελίδα της δεν απευθύνονται σε ανήλικους κάτω των 16 ετών, συνεπώς με κανένα τρόπο δεν επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα από ανήλικους επισκέπτες/ χρήστες της Ιστοσελίδας της.

12. Τι ισχύει σχετικά με τους συνδέσμους (“links” – “hyperlinks”) σε άλλες ιστοσελίδες ;

Η Ιστοσελίδα της Εταιρίας ενδέχεται να εμπεριέχει παραπομπές μέσω υπέρ-συνδέσμων (“hyperlinks”) σε άλλες ιστοσελίδες, για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες των οποίων ουδεμία ευθύνη φέρει η Εταιρία, ούτε εγγυάται για την διαρκή και ασφαλή προσβασιμότητά τους. Η Εταιρία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή υιοθετεί το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των ιστοσελίδων των υπέρ-συνδέσμων ή ότι συνδέεται με αυτές καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα ανακύψει κατά την χρήση των ως άνω ιστοσελίδων αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε δικαιούχος της ιστοσελίδας αυτής. Στην περίπτωση των υπέρ-συνδέσμων (“hyperlinks”) προς άλλες ιστοσελίδες, η Εταιρία δεν ευθύνεται για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αυτοί ακολουθούν.

Χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσουμε το έργο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Εταιρίας μέσω ευρέως χρησιμοποιούμενων και σύγχρονων καναλιών. Η χρήση των κοινωνικών μέσων εκ μέρους της Εταιρίας επισημαίνεται ειδικά στην Ιστοσελίδα μας. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ενημερωτικά βίντεο, τα οποία αναρτούμε στην προσωπική σελίδα μας στο “YouTube” και να ακολουθείτε (από την Ιστοσελίδα μας) τους συνδέσμους μας στο Instagram, στο Facebook, στο Twittwer και στο LinkedIn.

Η Εταιρία παροτρύνει θερμά τους χρήστες να συμβουλευτούν την αντίστοιχη πολιτική κάθε τρίτου φορέα (π.χ. εταιρίες παροχής υπηρεσιών αναζήτησης “search engines”, εταιρίες παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης “social media” όπως Facebook, Linkedin, Instagram κ.λπ.) ώστε να ενημερωθούν για τις πρακτικές που ακολουθούν με σκοπό την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Η Ιστοσελίδα της Εταιρίας ενδέχεται να περιέχει προβολή υλικού με διαφημιστικό/ ενημερωτικό περιεχόμενο, σκοπό και χαρακτήρα. Η Εταιρία δε φέρει καμιά ευθύνη έναντι του επισκέπτη/ χρήστη, καθώς και οποιωνδήποτε τρίτων, για οποιαδήποτε παράνομη πράξη ή παράλειψη, ανακρίβεια ή αδυναμία συμμόρφωσης προς τους νόμους και κανονισμούς οποιασδήποτε χώρας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το περιεχόμενο αυτών των ενημερώσεων. Η Εταιρία δεν υποχρεούται να εξετάσει και δεν εξετάζει τη νομιμότητα ή όχι του ενημερωτικού υλικού που προβάλλεται στην άνω ιστοσελίδα και ως εκ τούτου δε δύναται να της καταλογισθεί οποιασδήποτε μορφής ευθύνη. Η ευθύνη αυτή βαρύνει τους διαφημιζόμενους, χορηγούς ή και δημιουργούς του προβαλλόμενου διαφημιστικού υλικού.

13. Επικαιροποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μπορεί να ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση προς εσάς, ώστε να αντικατοπτρίζει τις πρακτικές μας για τα προσωπικά δεδομένα. Εμείς θα αναρτήσουμε εμφανή ειδοποίηση στην ιστοσελίδα μας για να σας ενημερώσουμε για τυχόν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και να αναφέρουμε στην αρχή της Πολιτικής τη χρονική στιγμή της πιο πρόσφατης ενημέρωσης.

14. Πώς να Επικοινωνήσετε Μαζί Μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ή αν θα επιθυμούσατε να εξασκήσετε τα δικαιώματά σας, παρακαλούμε όπως μας στείλτε έγγραφη ειδοποίηση στη διεύθυνση του Υπευθύνου Επεξεργασίας:

«Ι.ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», «ΣΧΟΛΕΣ ΠΑΣΤΕΡ

Τσιμισκή 45 – Θεσσαλονίκη

Τ.Κ. 54623

ή μέσω email στο data@paster.gr μαζί με αντίγραφο ενός εγγράφου ταυτοποίησής σας,

ή μας καλέσετε τηλεφωνικά στο +30 2310 281 282