ΣΠΟΥΔΑΣΕ
ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΥ

Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Bakery – Pastry Chef)

Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Bakery – Pastry Chef)
ΠΡΟΦΙΛ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής (Bakery-Pastry Chef) του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ είναι το επάγγελμα, όπου η τέχνη και η τεχνική εναλλάσσονται σε ένα από τα πιο γνωστά και ευρέως διαδεδομένα επαγγέλματα, καθώς η καλή πρώτη ύλη, η μεθοδικότητα και η ακρίβεια, σε συνδυασμό με τη φαντασία, θα δώσει τη δυνατότητα της δημιουργίας μιας πρωτότυπης συνταγής ή μετεξέλιξης των ήδη κλασσικών.

Οι γνώσεις των υλικών όπως της ζάχαρης, της σοκολάτας και των συστατικών, για την παρασκευή γλυκών, καθώς και η δημιουργική φαντασία είναι τα εισιτήρια για την εξέλιξη και την καταξίωση.

Οι πραγματικές συνθήκες εργασίας που διασφαλίζονται μέσω της συνεργασίας με τα ιστορικά ζαχαροπλαστεία PLAISIR, σε συνδυασμό με τα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, οι καταξιωμένοι Pastry Chef του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ δίνουν το έναυσμα για την επίτευξη των στόχων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

• Αρχές Οικονομικής
• Γαλλικά
• Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
• Έλεγχος Εμπορευμάτων
• Πρώτες Ύλες και Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
• Ζαχαροπλαστική Τέχνη
• Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
• Αρτοποιητική Τέχνη
• Υγιεινή και Ασφάλεια
• Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
• Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας (Haccp)
• Διαιτητική
• Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
• Αγγλικά

Pastry Gourmet 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
 • Brasserie Plaisir

  Στόχος, μέσα από αυτή τη συνέργεια, είναι η προώθηση και η βελτίωση της εκπαιδευτικής κατάρτισης του τομέα Γαστρονομίας και συγκεκριμένα της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Bakery – Pastry Chef), όπου οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες από τους εξειδικευμένους ζαχαροπλάστες της Brasserie Plaisir. Επίσης, με το σύμφωνο διασφαλίζεται η συνδιοργάνωση ημερίδων, διαλέξεων και σεμιναρίων, που θα απευθύνονται σε σπουδαστές, αποφοίτους και επαγγελματίες του κλάδου. Επιπρόσθετα, από τη Brasserie Plaisir θα υπάρχει μία συνεχής υποστήριξη της Πρακτικής Άσκησης των αποφοίτων της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Bakery – Pastry Chef) σε αντίστοιχες δομές.

 • Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας

  Απώτερος στόχος, μέσα από αυτή τη συνέργεια, είναι η προώθηση και η βελτίωση της εκπαιδευτικής κατάρτισης του τομέα Τουρισμού & Επισιτισμού και συγκεκριμένα της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), όπου θα προσφέρονται από κοινού ημερίδες, διαλέξεις και σεμινάρια, που θα απευθύνονται σε σπουδαστές και αποφοίτους. Επίσης, με το σύμφωνο διασφαλίζεται η συνδιοργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων στον τομέα Τουρισμού & Επισιτισμού, που θα απευθύνονται στους αποφοίτους και επαγγελματίες του κλάδου. Επιπρόσθετα, από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας θα υπάρχει μία συνεχής υποστήριξη της Πρακτικής Άσκησης των αποφοίτων της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) σε αντίστοιχες δομές.

  Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη, από τον κ. Άκη Βαλογιάννη, Γενικό Διευθυντή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΠΑΣΤΕΡ, καθώς επίσης και από τον κ. Στέλιο Δίγκα, πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.

 • Porto Palace Thessaloniki

  Στόχος αυτής της συνέργειας είναι η προώθηση και η βελτίωση της εκπαιδευτικής κατάρτισης των τομέων Γαστρονομίας και Τουρισμού και συγκεκριμένα των ειδικοτήτων Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef), Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής (Bakery-Pastry Chef), Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα Τουρισμού του ΙΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, όπου από το πρώτο κιόλας εξάμηνο, οι σπουδαστές, θα εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες.

 • Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος

  Απώτερος στόχος, μέσα από αυτή τη συνέργεια, είναι η προώθηση και η βελτίωση της εκπαιδευτικής κατάρτισης του τομέα Διατροφής και Διαιτολογίας, όπου θα προσφέρονται από κοινού ημερίδες, διαλέξεις και σεμινάρια, που θα απευθύνονται σε σπουδαστές και αποφοίτους. Επίσης, με το σύμφωνο διασφαλίζεται η συνδιοργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας, που θα απευθύνονται στους αποφοίτους και επαγγελματίες του τομέα Διατροφής και Διαιτολογίας. Επιπρόσθετα, από την Ένωση Διαιτολόγων Βορείου Ελλάδος θα υπάρχει μία συνεχής υποστήριξη της Πρακτικής Άσκησης των αποφοίτων της ειδικότητας «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας» σε αντίστοιχες δομές.

  Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη, από τον κ. Άκη Βαλογιάννη, νέο Γενικό Διευθυντή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΠΑΣΤΕΡ, καθώς επίσης και από τον κ. Παναγιώτη Λεμπέση, Πρόεδρο της Ένωσης Διατροφολόγων-Διαιτολόγων Ελλάδος, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 • Παραδοσιακό

  Απώτερος στόχος μέσα από αυτή τη συνέργεια είναι η προώθηση και η βελτίωση της εκπαιδευτικής κατάρτισης του τομέα Γαστρονομίας του ΙΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, όπου οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, από το εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό του "Παραδοσιακό". Επίσης με το σύμφωνο διασφαλίζεται η συνδιοργάνωση ημερίδων, διαλέξεων και σεμιναρίων, που θα απευθύνονται σε σπουδαστές, αποφοίτους και επαγγελματίες του κλάδου. Επιπρόσθετα, από το "Παραδοσιακό" θα υπάρχει μία συνεχής υποστήριξη της Πρακτικής Άσκησης των αποφοίτων των ειδικοτήτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας» και «Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής» σε αντίστοιχες δομές.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ